Звіт про роботу
циклової комісії
професій сфери послуг та громадського харчування
за 2020
/ 2021 навчальний рік.
1. За І семестр 2020/2021 н.р. проведено 5 (№ 8-12 - планово) засідань ЦК, 1 - позапланово
(11/1). За ІІ семестр 2020/2021 н.р. проведено 10 (№
1, 3, 4. 7, 8, 10 - планово) засідань ЦК, 3 - позапланово (2, 5, 6, 9).
Засідання проводились кожен місяць.
За рік 15
засідань ЦК.
2. Педагоги (Михно С.В., Солдатенко Г.В.,
Козупиця С.С., ЛісовенкоТ.В., Семенова Н.В., Стеценко Є.Ю.) у професійній
діяльності впроваджують елементи проєктної технології.
3.
№ з/п |
ПІП |
Методична тема |
1. |
Тема ЦК |
Моделювання
змісту професійної підготовки майбутніх кваліфікованих робітників на основі
компетентнісного підходу. |
2. |
Докторович
В.М. |
Розвиток критичного мислення здобувачів
освіти закладу П(ПТ)О в умовах компетентнісного навчання. |
3. |
Козупиця
С.С. |
Сучасний урок
у контексті компетентнісного підходу. |
4. |
Лісовенко
Т.В. |
Впровадження
нових виробничих технологій у навчальний процес |
5. |
Медвідь
М.Я. |
Формування
професійної компетентності учнів та розвиток їх творчих здібностей. |
6. |
Михно
С.В. |
Роль проєктних
технологій у формуванні професійної компетентності майбутніх кухарів. |
7. |
Бережна
Г.І. |
Сучасні
педагогічні технології на уроках виробничого навчання |
8. |
Семенова
Н.В. |
Застосування
сучасних форм навчання у підготовці кваліфікованого робітника. |
9. |
Солдатенко
Г.В. |
Використання
інтерактивних технологій навчання на уроках виробничого навчання. |
10. |
Стеценко
Є.Ю. |
Використання
проєктних технологій на уроках виробничого навчання з професії «Перукар
(перукар-модельєр)». |
11. |
Пугаєва
О.А. |
Практичне
оволодіння ключовими компетенціями учнями, які навчаються за професією
«Перукар (перукар-модельєр)». |
12. |
Жало Л.П. |
Творчість як
фактор формування професійної компетентності. |
13. |
Ярова
Т.І. |
Розвиток творчих здібностей і нахилів учнів,
формування загальнолюдських цінностей та міцного учнівського колективу |
14. |
Ситник
Я.В. |
Формування професійної компетентності майбутніх
фахівців під час виробничого навчання |
4.
На
засіданні ЦК (протокол № 10 від 13.10.2020 р.) розглядалося питання про роботу
з обдарованими учнями. Майстрам в/н було рекомендовано обновити банк даних
обдарованих учнів за цей навчальний рік, заохочувати та надавати можливість
учням проявляти свої здібності (участь у конкурсах, майстер – класах, ярмарках,
олімпіадах). Висвітлювати діяльність обдарованих учнів шляхом творчих звітів на
сайті училища, зборах самоврядування, училищних лінійках. Підведено підсумки за
рік (протокол
№ 10 від 08.06.2021), висловлена думка членами
ЦК, що в період карантину проводилося мало заходів, щоб обдаровані учні могли
розкрити свої таланти. Звіт по обдарованим здано методисту училища.
5.
Педагогічні
працівники ЦК професій сфери послуг займаються самоосвітою в позаурочний час,
систематизують свої надбання, готують доповіді про роботу над індивідуальною
методичною темою, з досвіду роботи та огляду новинок методичної літератури,
періодичної преси (протоколи № 10-12, 1-9).
6. Підвищення кваліфікації:
№ з/п |
Дата |
Захід |
ПІБ педагога |
|
|
І семестр |
|
1. |
07-11.09.2020 |
Курси
Білоцерківський ІНПО ДВНЗ «УМО» (ІІІ етап) |
Медвідь
М.Я. |
|
30.09.2020 |
Участь в установчій сесії: «Особливості
технології дистанційного навчання, формування єдиного інформаційно-освітнього
середовища» для викладачів та майстрів виробничого навчання з професій легкої
промисловості та сфери послуг |
Козупиця
С.С. |
2. |
30.11-11.12.2020 |
Курси
підвищення кваліфікації у ІППО захистила роботу
«Використання інформаційно-комунікаційних технологій на уроках
професійно-теоретичної підготовки за професіями сфери послуг (Перукар
(перукар-модельєр), Візажист)» |
Козупиця
С.С. |
3. |
26.10.2020 |
Вебінар «Виклики пандемії:
як розвинути в собі толерантність до невизначеності» на платформі Всеосвіта |
Лісовенко Т.В. |
4. |
29.10.2020 |
Участь у вебінарі «Culinary
Arts». Узагальнення збірника рецептів української кухні Сумщини в рамках
проекту «Упровадження інтегрованого навчання при підготовці кваліфікованого
робітника з професій: «Кухар, кондитер». |
Медвідь М.Я. |
5. |
03.11.2020 |
Вебінар «Використання
онлайн-тестів під час дистанційного навчання» на платформі «На урок» |
Козупиця С.С. |
6. |
05.11.2020 |
Вебінар на платформі «На
урок» «Онлайн-сервіси для дистанційної роботи: Google Meet, Skype, Zoom» |
Козупиця С.С. |
7. |
10.11.2020 |
Вебінар «Ефективна цифрова
взаємодія з учнями в умовах дистанційного навчання. Онлайн-ресурси для
урізноманітнення освітнього процесу» на платформі Всеосвіта |
Лісовенко Т.В. |
8. |
09.11.2020 |
Вебінар на платформі «На урок» «Працюємо
за будь-яких умов: як вчителю створити власний навчальний посібник» |
Козупиця С.С. |
9. |
16.11.2020 |
Вебінар «Використання сервісу Canva for education під
час дистанційного і змішаного навчання» на платформі «На урок» |
Козупиця С.С. |
10. |
25.11.2020 |
Перегляд
вебінару «Он-лайн тести для розвитку творчого мислення: поради,
ідеї, практика» на платформі «На урок» |
Козупиця С.С. |
11. |
15.12.2020 |
Вебінар «Ефективна цифрова
взаємодія з учнями в умовах дистанційного навчання. Онлайн-ресурси для
урізноманітнення освітнього процесу» на платформі Всеосвіта |
Лісовенко Т.В. |
|
|
ІІ семестр |
|
1 |
11.01.2021 |
Вебінар «Урок із «родзинками» і без: як
поєднати традиційні та інноваційні методики» – 2 год. (сертифікат) |
Козупиця С.С. |
2 |
16.01.2021 |
Інтернет-конференція
«Організація освітнього процесу в умовах дистанційного навчання»– 13
год (сертифікат) |
Козупиця С.С. |
3 |
26.01.2021 |
Участь у засіданні творчої
групи обласних секцій за профільним спрямуванням з питань проведення та розроблення олімпіадних завдань для І-ІІ
етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад зі спеціальних дисциплін за
напрямками підготовки серед учнів закладів П(ПТ)О |
Козупиця С.С. |
4 |
28.01.2021 |
Вебінар голів методичних
комісій загальноосвітньої та професійної підготовки «Упровадження ІКТ
технологій у роботі методичних комісій професійної підготовки |
Козупиця С.С. |
5 |
01.02.2021 |
Розробленно олімпіадні
завдання для І-ІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад зі спеціальних
дисциплін за напрямками підготовки серед учнів закладів П(ПТ)О 3 рівнів складності (70 тестових питань на
1 рівень, 3 завдання на 2 рівень і 2 завдання на 3 рівень творчого направлення) |
Козупиця С.С. |
6 |
04.02.2021 |
Участь у семінарі-практикумі
експертів з атестаційної експертизи «Атестація закладу П(ПТ)О» - експертна
оцінка за якістю підготовки робітничих кадрів |
Козупиця С.С. |
7 |
25.02.2021 |
Участь в обласному віртуальному кулінарному
батлі «CooK «N»Batle», фестивалі «Кращий майстер – шеф з приготування страв
української кухні закладів професійної освіти Сумщини» |
Медвідь
М.Я. |
8 |
15-26.03.2021 |
Навчалася
на курсах підвищення кваліфікації за спеціальністю викладач
професійно-теоретичної підготовки закладу професійної (професійно-технічної)
освіти та захистила роботу «Використання різнорівневих завдань на уроках
професійно-теоретичної підготовки з професії «Кухар» як ефективний метод забезпечення диференціації
навчання». |
Михно С.В. |
9 |
|
«Дистанційне
навчання: від побудови системи до зміни цінностей». |
Михно С.В. |
10 |
21.04.2021 |
Як
організувати дистанційний урок «на 12 балів» |
Козупиця
С.С. |
11 |
23.04.2021 |
«Дистанційне
навчання з «На Урок»: інструменти для ефективної та цікавої роботи» |
Козупиця
С.С. |
12 |
28.04.2021 |
«Секрети
цікавого навчання, Урок без методички» (ефектний початок уроку – запорука
успіху, використання технологій(презентацій, відеороликів, фотографій),
використання дидактичних ігор. |
Михно С.В. |
13 |
05.05.2021 |
«Інструментарій
сучасного викладача в епоху
спілкування через монітор комп’ютера/смартфона» |
Михно
С.В., Козупиця С.С. |
7.
Освітній
процес змішаної, дистанційної форми навчання відбувається на платформі Google Classroom, всі члени
комісії володіють інструментами роботи на цій платформі.
Викладач
Козупиця С.С. виставляє навчальні матеріали на блозі Дистанційне
навчання, збагачує базу каналу YouTube. Розробила і працює на блозі Циклової комісії.
Михно С.В. проводе уроки також на платформі ZOOM
Члени комісії систематично поновлюють матеріали
для учнів, батьків та колег на сторінках соціальних мереж.
8.
Доповіді
на засіданнях МК:
№ з/п |
Назва доповіді |
№ протоколу, дата |
Доповідач П.І.Б. |
1 |
Про роботу над індивідуальною темою «Сучасний
урок у контексті компетентнісного підходу» |
№ 10, 13.10.2020 |
Козупиця С.С. |
2 |
Про роботу над
індивідуальною методичною темою: «Формування професійної компетентності учнів
та розвиток їх творчих здібностей» |
№ 11, 10.11.2020 |
Медвідь М.Я. |
3 |
Презентація досвіду
роботи над індивідуальною методичною темою майстра виробничого навчання:
«Сучасні педагогічні технології на уроках виробничого навчання» |
№ 12, 15.12.2020 |
Бережна Г.І. |
4 |
Презентація досвіду роботи над індивідуальною
методичною темою майстра виробничого навчання: «Розвиток творчих здібностей і нахилів учнів,
формування загальнолюдських цінностей та міцного учнівського колективу» |
№ 12, 15.12.2020 |
Ярова Т.І. |
5 |
Із досвіду
роботи майстра виробничого навчання. |
№ 1, від 12.01.2021 |
Семенова Н.В. |
6 |
Із досвіду
роботи майстра виробничого навчання. «Впровадження
нових виробничих технологій у навчальний процес» |
№ 3, від 09.02.2021 |
Лісовенко Т.В. |
7 |
Презентація досвіду роботи над індивідуальною
методичною темою майстра виробничого навчання: «Використання проектних технологій на уроках
виробничого навчання» |
№ 7, від 13.04.2021 |
Стеценко Є.Ю. |
8 |
Про рівень професійного розвитку педагога (творчі звіти
за міжатестаційний період) |
№ 7, від 13.04.2021 |
Медвідь М.Я. Козупиця С.С. |
9 |
Презентація досвіду роботи над індивідуальною
методичною темою: «Роль проєктних технологій у формуванні
професійної компетентності майбутніх кухарів.» |
№ 8, від 11.05.2021 |
Михно С.В. |
9.
Відкриті
уроки:
-
Медвідь
М.Я. – урок виробничого навчання на тему: «Приготування пельменів. Вимоги до якості»
- 17.12.2020.
-
Козупиця
С.С. – урок зі спец. предмета «Перукарське мистецтво» в групі № 30 «Технологія виконання
мелірування волосся на шапочку» - 18.02.2021
10.
Вивчення передового педагогічного досвіду
викладача птп Шевченко В.С. «Особливості використання ІТ технологій під час
викладання спеціальних дисциплін» (Протокол № 1 від 12.01.2021)
11.
Тиждень
сфери послуг та громадського харчування проводився з 16-24.11.2020
№ з/п |
Назва
заходу |
Дата
проведення |
Форма
проведення |
Відповідальні |
1 |
Відео-презентація
«Анонс тижня професій сфери послуг та громадського харчування» |
16.11.2020 |
Дистанційна,
очна |
Козупиця
С.С. |
2 |
Відеоролик
«Креативний та подіумний макіяжі» |
16.11.2020 |
Дистанційна |
Лісовенко
Т.В. |
3 |
Відеоролик
«Метри перукарського мистецтва. В’ячеслав Дюденко» |
17.11.2020 |
Дистанційна |
Козупиця
С.С. |
4 |
Факультатив
«Метри перукарського мистецтва. В’ячеслав Дюденко» |
17.11.2020 |
Змішана |
Козупиця
С.С. |
5 |
Відеоролик
«Створення образів «Ангел і Демон» |
18.11.2020 |
Дистанційна |
Семенова
Н.В., Стеценко
Є.Ю. |
6 |
Відеоролик
«Приготування виробів з дріжджового тіста. Піца «Моцарела» |
19.11.2020 |
Змішана |
Медвідь
М.Я., Солдатенко
Г.В. |
7 |
Відеоролик
«Екскурсія на підприємство. Знайомство з імідж студією «Zima style» |
20.11.2020 |
Дистанційна |
Ситник
Я.В., Бережна
Г.І., Пугаєва О.А. |
8 |
Відеоролик
«Підсумки проведення тижня професій. Зворотній зв’язок.» |
24.11.2020 |
Дистанційна |
Козупиця
С.С. |
12.
Училищні
заходи:
№ з/п |
Захід |
Дата |
ПІБ учасника |
1.
|
Участь у програмі «Healty Challenghe
2020» з популяризації здорового
способу життя |
17.11-07.12.2020 |
Учні груп і керівники груп. |
2.
|
Навчання з цивільної оборони |
24.05.2021 |
Учні груп і керівники груп. |
13. Заходи обласного рівня:
Конкурси:
№ з/п |
Назва конкурсу |
Учасник |
Відповідальні |
1 |
Фахової майстерності серед учнів ЗП (ПТ)О |
Ярмак Т., група № 32 |
Семенова Н.В., Стеценко Є.Ю., Козупиця С.С. |
2 |
Фестиваль «Кращий майстер-шеф» із приготування страв української кухні» |
Медвідь М.Я., майстер в/н Куксенко Анастасія, група № 2 |
|
3 |
Всеукраїнський конкурс дитячого малюка «Охорона праці очима дітей» (1
місце по області) |
Отич Світлана, група № 12 |
|
4 |
Всеукраїнський конкурс плакатів «Я - Україна», присвячений Дню
Конституції |
Отич Світлана, група № 12 |
Козупиця С.С., викладач птп |
Робота на порталі
методичного центру ПТО: Козупиця С.С., Лісовенко Т.В.,
Семенова Н.В., Михно С.В.
Робота над збірником
рецептур «Страви Сумщини» - Михно С.В., Медвідь М.Я.
14. Заходи Всеукраїнського рівня:
№ з/п |
Захід |
ПІБ учасника |
1 |
Всеукраїнська
науково-практична інтернет-конференція
«Інноваційні технології при підготовці фахівців будівельної галузі»
19.11.2020 |
Докторович В.М. |
2 |
Регіональна
науково-практична конференція «Модель методичної роботи в закладах П(ПТ)О»
15-16.12.2020 |
Докторович В.М. |
3 |
Всеукраїнська
науково-практична конференція «Сучасна парадигма освіти з охорони праці»
27.04.2021 |
Докторович В.М. |
|
Всеукраїнський
вебінар «Логістичний підхід до забезпечення розвитку професійних та творчих
здібностей викладачів ЗП(ПТО12.05.2021 |
Докторович В.М. |
|
Гостьова
лекція «Організація дослідно-експериментальної роботи в закладах П(ПТ)О»
(09.06.2021) |
Докторович В.М. |
15. Заходи міжнародного рівня
№ з/п |
Захід |
ПІБ учасника |
1 |
ХІІ
Міжнародна виставка «Заклади освіти - 2021» ( срібна медаль) |
Докторович В.М. |
Друк:
№ |
Назва видання |
Назва статті |
ПІБ учасника |
1 |
Збірка Всеукраїнської
науково-практичної інтернет-конференції
«Інноваційні технології при підготовці фахівців будівельної галузі» |
Практичний аспект
підготовки кваліфікованих робітників будівельної галузі в умовах дуальної
форми начання |
Докторович В.М. |
2 |
Сайт «Всеосвіта» .02.03.2021 |
Методична розробка
«Впровадження нових виробничих технологій у навчальний процес з професії
«Візажист». (Свідоцтво.) |
Лісовенко Т.В. |
3 |
Сайт «На урок» 02.03.2021 |
«Методичні
рекомендації щодо підготовки конкурентоспроможних фахівців у закладах
П(ПТ)О за професією «Візажист» |
Лісовенко Т.В. |
4 |
Інноваційні засади
впровадження елементів дуальної форми професійного навчання у ЗП(ПТ)О |
Методичні рекомендації |
Докторович В.М. |
5 |
Вісник післядипломної
освіти 21.05.2021 |
Особливості управління інноваційною
діяльністю закладу П (ПТ)О |
Докторович В.М. |
6 |
Платформи «Всеосвіта»,
«На Урок» |
Тести з предметів
(сертифікати) |
Козупиця С.С. |
16. Майстер-класи:
-
в
рамках тижня професій
№ з/п |
Назва майстер-класу |
Відповідальний |
1 |
Майстер-клас «Приготування
виробів з дріжджового тіста. Піца «Моцарела» (дистанційно) |
Солдатенко Г.В., Медвідь М.Я. |
2 |
Майстер-клас «Створення образів «Ангел і Демон» (дистанційно) |
Семенова Н.В., Стеценко Є.Ю. |
3 |
Майстер-клас «Креативний макіяж»
(дистанційно) |
Лісовенко Т.В., учні групи № 10 |
4 |
Майстер-клас «Плетення «Пшеничка»
(дистанційно) |
Козупиця С.С. |
-
в
профорієнтаційних цілях
№ з/п |
Назва майстер-класу |
Відповідальний |
1 |
Майстер-класи в
школах міста та області, в майстерні № 1 перукарів |
Члени ЦК з професій «Кухар», «Перукар
(перукар-модельєр)», «Візажист» |
17. Семінари:
№ з/п |
Дата |
Назва |
П.І.Б. |
Місце проведення |
|
30.09.2020 |
«Особливості технології дистанційного
навчання, формування єдиного інформаційно-освітнього середовища» для
викладачів та майстрів виробничого навчання з професій легкої промисловості
та сфери послуг |
Козупиця С.С. |
Дистанційно |
1 |
15.10.2020 |
Mix touch – сучасні методи фарбування |
Стеценко Є.Ю. |
Академія краси, м.Суми, вул. Заливна |
|
26.01.2021 |
Участь у засіданні творчої
групи обласних секцій за профільним спрямуванням з питань проведення та розроблення олімпіадних завдань для І-ІІ
етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад зі спеціальних дисциплін за
напрямками підготовки серед учнів закладів П(ПТ)О |
Козупиця С.С. |
дистанційно |
|
25.02.2021 |
Базова колористика |
Учні груп, майстри в/н з професії «Перукар» |
ДПТНЗ «СВПУ Б і Д», майстерня перукарів № 1 |
2 |
23.05.2021 |
Майстер-клас «Зачіски та
укладки» |
Семенова Н.В. |
вул.Горького 23/1 |
3 |
01.06.2021 |
Участь у методичному
діалозі «Переваги та недоліки змішаного навчання, організованого |
Лісовенко Т.В. |
НМЦО П(ПТ)О |
4 |
17.06.2021 |
«Колористика Esteller» |
Стеценко Є.Ю., Семенова Н.В. |
Академія краси, м.Суми, вул. Заливна |
18. Олімпіади:
№ з/п |
Дата |
Захід |
Учасники |
Відповідальний |
1 |
03.02.2021 |
І етап Всеукраїнських учнівських олімпіад серед учнів ЗП(ПТ)О з професії
перукар (перукар-модельєр) кваліфікація 1 клас |
Учні групи № 32 |
Козупиця С.С., викладач птп |
2 |
24.02.2021 |
ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад серед учнів ЗП(ПТ)О з професії
перукар (перукар-модельєр) кваліфікація 1 клас |
Ситар Інна, група № 32 |
Козупиця С.С., викладач птп |
19. На
засіданнях ЦК під час доповідей майстри в/н та викладачі застосовували
комп’ютерні інноваційні технології,
використовували засоби мультимедійної системи.
Немає коментарів:
Дописати коментар